Bach virágeszenciák

egy különleges segítő

A Bach virágeszenciák egyszerű és mellékhatásoktól mentes belső kezelés, a „rezgésminták” egyik formája, mely a hétköznapi életünket akadályozó lelki nehézségek feldolgozásában segít. Egészségeseknek is ajánlom a rossz közérzet megelőzése érdekében. Gyermekek számára is biztonságos energetikai rendezési módszer.

Ilyen lelki nehézség lehet a bizonytalanság, a döntésképtelenség vagy a hangulatingadozás, pánik. A személyre szabott Bach virágeszencia keverékkel segítek visszanyerni a lelki egyensúlyt és csökkenteni a stresszt.

Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos 38 vadon élő virágot rendszerezett, melyek mindegyike egy-egy pozitív lelki, érzelmi állapotot testesít meg. A virágeszenciában a növények nem fizikailag vannak jelen, hanem információtartalmukkal, energiarezgésükkel. A szervezet felismeri, azonosul és megérti ezeket a virág által tartalmazott információkat, és ha hagyjuk, akkor testileg és lelkileg harmonizálódunk is ezekkel a pozitív információkkal.

A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Nem szívre, májra, emésztésre ható eszenciákat találunk például, hanem ezek helyett félelemre, bizonytalanságra, magányosságra.

A Bach virágeszenciák napfényfürdőnek kitett virágokból készült kivonatok. Könnyen és jól kombinálhatóak a kiválasztott virágok az igénynek megfelelően. A Bach virágesszencia cseppeket használhatjuk belsőleg, de tehetünk belőle a fürdővizünkbe, alkalmazhatjuk borogatásként, illetve krém formájában (fájdalomcsökkentésre) is.

Dr. Bach 38 emberi érzelmi és lelki állapotot foglalt rendszerbe, illetve ezekből 7 nagy csoportot alakított ki: félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magányosság, túlérzékenység, kétségbeesés, túlzott aggódás.

Ezek a lelki állapotok egy-egy karaktert jelenítenek meg, melyekből mindenki ráismer az őt éppen jellemző érzelemvilágra, jelen rezgésszintre. A Bach virágeszenciák pozitív energetikai rezgései, azaz információi ellensúlyozzák ezeket a negatív érzelmi reakciókat, illetve hatásokat. Megfelelő szellemi és lelki munkával, pedig mi magunk „dolgozhatjuk” ki – és fel ezeket a negatív reakciómintákat. Ezek a romboló érzelmek hosszú távon alacsony és blokkoló rezgésüknél fogva elzárják a belső mechanizmus útját, és ez akár betegség kialakulásához vezethet. A Bach virágeszenciák hatására békésebb lelki állapotot érhetünk el. Felszabadulnak az érzelmeink által kiváltott blokkok energetikai rendszerünkben, így már szabadon áramolhat tovább a jól működő belső erő!

A konzultáció

A konzultáción egy szabad beszélgetés keretében feltérképezem a legfontosabb témákat és nehézségeket, majd segítek abban, hogy tisztábban láss rá a problémát működtető okokra. Az okok feltárása és a páciens által elérni kívánt állapot meghatározása után segítek kiválasztani a legmegfelelőbb virágeszenciákat, majd a kiválasztott négy-öt virágból elkészítem a személyre szabott virágeszencia keveréket. Egy konzultáció általában 60 percig tart.

Amennyiben több találkozásra van szükség, együtt döntjük el a találkozások gyakoriságát, ami általában 3-4 hét. Jellemzően két-három találkozás történik.

Az illóolajok a tudattalanba hatolnak, pozitívan befolyásolják viselkedésünket, érzelmeinket, így állítva helyre lelki egyensúlyunkat.

Konzultációs időpontok

 

A Bach virágeszenciák konzultáció egy órát vesz igénybe, attól függően, hogy mire van szüksége a páciensnek, de mindig több időt hagyok a kérdések megválaszolására, a tájékoztatásra. Minden foglalkozás privát.

A Bach virágeszenciák nem helyettesítenek  gyógyszeres kezelést! Amennyiben a megoldandó probléma orvosi konzultációt, javaslatot igényel, keresse fel háziorvosát!

Egyéni konzultáció

Ár: 25.000,- Ft / alkalom